Email
Chat with tutor
logo

Ask Questions, Get Answers

X
 
Answer
Comment
Share
Q)

A work can be completed by 40 workers in 40 days. If 5 workers leave every 10 days, in how many days work will be completed ?


( A ) 56, 44
( B ) 56, 66
( C ) 58, 66
( D ) 55, 66

1 Answer

Comment
A)

Total men days = 40 *40 = 1600 men-days.
40 men work for 10 days = 400 men days
35men work for 10 days = 350 men days
30 men work for 10 days = 300 men days.
25 men work for 10 days = 250 men days
20 men work for 10 men days = 200 men days.
Total men days till now = 400 +350 +300 +250 +200 = 1500 men days.
Rest men days = 1600 - 1500 = 100 men days.
Now 15 men will work for complete  100 men days in = 100/15 = 6.66 days.
So total days = 10*5 + 6.66 = 56.66 days.

Help Clay6 to be free
Clay6 needs your help to survive. We have roughly 7 lakh students visiting us monthly. We want to keep our services free and improve with prompt help and advanced solutions by adding more teachers and infrastructure.

A small donation from you will help us reach that goal faster. Talk to your parents, teachers and school and spread the word about clay6. You can pay online or send a cheque.

Thanks for your support.
Continue
Please choose your payment mode to continue
Home Ask Homework Questions
Your payment for is successful.
Continue
Clay6 tutors use Telegram* chat app to help students with their questions and doubts.
Do you have the Telegram chat app installed?
Already installed Install now
*Telegram is a chat app like WhatsApp / Facebook Messenger / Skype.
...