Email
Chat with tutor
logo

Ask Questions, Get Answers

X
 
Answer
Comment
Share
Q)

I buy 10 boxes of mangoes each box weighing 5 Kgs. I also buy 5 boxes of apples, each box weighing 10 Kgs. I pay a total of Rs. 281.90. I store them in a freezer and consume 1/2 a Kg every day. How long does it take me to finish all the fruits?

(A) 45 weeks (B) 44 3/5 weeks (C) 42 6/7 weeks (D) 43 3/7 weeks

1 Answer

Comment
A)
I buy 10 boxes of 10 Kg mangoes = 10 x 10 = 100 Kgs.
I buy 5 boxes of 10 Kg apples = 5 x 10 = 50 Kgs.
Total weight = 100 + 50 = 150 Kgs.
I consume 1/2 a Kg a day, therefore 150 Kgs will take me 300 days
(i.e, Day 1 I consume 1/2 a Kg, Day 2 I consume another half, 1/2 + 1/2 + 1 and so on...)
300 days = 300/7 weeks = 42 6/7 weeks.
Help Clay6 to be free
Clay6 needs your help to survive. We have roughly 7 lakh students visiting us monthly. We want to keep our services free and improve with prompt help and advanced solutions by adding more teachers and infrastructure.

A small donation from you will help us reach that goal faster. Talk to your parents, teachers and school and spread the word about clay6. You can pay online or send a cheque.

Thanks for your support.
Continue
Please choose your payment mode to continue
Home Ask Homework Questions
Your payment for is successful.
Continue
Clay6 tutors use Telegram* chat app to help students with their questions and doubts.
Do you have the Telegram chat app installed?
Already installed Install now
*Telegram is a chat app like WhatsApp / Facebook Messenger / Skype.
...